Ons bedrijf

De kippen arriveren op ons bedrijf als zij 17 weken oud zijn. Na enkele weken beginnen de eerste kippen een ei te leggen. Al snel volgt de hele groep. Als zij ruim 20 weken oud zijn legt iedere kip een ei. Alle eieren worden gestempeld. Op ons bedrijf krijgen ze de volgende ei-code: 1-NL-4294101.

 

In totaal zijn er 25.000 kippen in en rondom ons bedrijf. In de stal zit een volière systeem en beschikken de kippen over een overdekte scharrelruimte. Al vroeg gaan de luiken van de stal open en scharrelen zij in de wei en in de boomgaard. Zij hebben volop ruimte en een natuurlijk dag- en nachtritme. 

 

Deze eieren worden door een eierhandelaar opgehaald. Deze sorteert, verpakt en transporteert de eieren naar allerlei supermarkten zowel in Nederland als in Duitsland.

Vrije uitloop kippen
Vrije uitloop kippen

De eieren worden verkocht onder het vrije uitloop keurmerk. Dit geeft de consument de garantie dat de eieren afkomstig zijn van kippen die diervriendelijk zijn gehuisvest en dat zij dagelijks de beschikking hebben over een grasweide. De kippen eten zuiver plantaardig GMO-vrij voer. Ook gebruiken wij geen antibiotica.

Ons bedrijf voldoet aan alle voorschriften en eisen die gesteld worden aan de Nederlandse pluimveehouderij. Zo hebben we het inrichtings- en productiecertificaat vanuit de Nederlandse wetgeving, het KAT-certificaat vanuit de Duitse retail, het IKB-certificaat en het Beter Leven Kenmerk twee sterren systeem van de dierenbescherming.